Zablokování: půvabný pták v nebezpečí vyhynutí

• Deadlock: půvabný pták v nebezpečí vyhynutí

Obvykle pták zablokování je silně spojený s Islandem - to je místo, kde se usadí až 60% jeho populace. Ale ve skutečnosti, tento pták lze nalézt také v Norsku a na Britských ostrovech, a to i v Rusku, Kanadě a Spojených státech. Nicméně, v posledních několika letech v důsledku stavu „out of nebezpečí“ deadlock získaly status „ohrožené druhy“, což je důvod, proč některé země mají dokonce organizované rezervy k zajištění jejich bezpečnosti.

Zablokování: půvabný pták v nebezpečí vyhynutí

Papuchalci hnízdo na severu Atlantského oceánu a Severního ledového oceánu, raději větší ostrov než pevninské části pobřeží. Například v Rusku, které je možné vidět v malém množství na Aynovskih ostrovech u pobřeží Murmansku, nebo na ostrovech poblíž poloostrova Kola.

Zablokování: půvabný pták v nebezpečí vyhynutí

Stav „zranitelný“ (zranitelný) pohled v Atlantiku Puffin byla naposledy - jen v roce 2015. Odborníci říkají, že se současnými trendy, jejich počet může být snížen na polovinu nebo dokonce 80%. To závisí na několika faktorech najednou - a globální oteplování a intenzivní sudohostva (během línání zablokování nemůže létat déle než měsíc a strávit na vodě), a skutečnost, že obyvatelé pobřežních oblastí se často živí slepých uliček. Tito ptáci připravit, jak se připravit kachnu. Nyní většina zemí zakázaly jejich lov, a ve Velké Británii dokonce organizované útočiště, ve kterém k zablokování na seznamu chráněných druhů.

Zablokování: půvabný pták v nebezpečí vyhynutí

Kromě toho zablokování ztratily svou nezranitelnost vzhledem k tomu, že na mnoha ostrovech, předtím neobývaný, nové druhy zvířat dovezených lidé - kočky, psi a krysy. Papuchalci úplně vystavena predátory a jejich vajec a kuřat může dokonce jíst racky, nemluvě o vážnější lovce. Například na britském ostrově Lundy v roce 1939 hnízdících párů 3500, a bylo jich tam jen deset v roce 2000. Všechny ty roky, krysy jedl vejce a mláďata, a vzhledem k tomu, že zablokování vždy hnízdo na stejném místě, jejich osud byl zpečetěn.

Zablokování: půvabný pták v nebezpečí vyhynutí

Druhá populace papuchalků trpěl dováženého květin na ostrově. Dříve byl ostrov Kreyglit bylo 28 000 párů, a jen deset let se počet snížil na několik tisíc. Důvodem bylo lavatera závod, podobně jako sléz, který byl přinesen k ostrovu jako krásný okrasná rostlina. Nicméně, to se rozrostla a husté houštiny násobí podél celého pobřeží, takže ptáci stalo nemožné vykopat hnízdo.

Zablokování: půvabný pták v nebezpečí vyhynutí

Jedno z těchto rezerv je ostrov Unst - jeden ze Shetlandských ostrovů. To se množí kolem 50 000 párů. Letní ptáci pocházejí na ostrov znovu setkat se svými párům najít jejich hnízda a vychovávat mláďata. Puffins jsou monogamní, a to nejen zůstat věrná svému partnerovi, ale také řešit péči o své potomky - spolu kopání hnízda, vybavit a hon na ryby na lince krmit děti.

Zablokování: půvabný pták v nebezpečí vyhynutí

Rezerva na Shetlandských ostrovech, kde jsou distanční chráněny.

Fotograf Adam Gray nedávno navštívil ostrov Unst, aby se zjistilo papuchalky zblízka. „Je to velmi dojemné ptáky, a oni byli naprosto proti tomu, co my lidé byli kolem. Byl jsem jen pár metrů od nich, a zdálo se, že si toho nevšiml. "

Zablokování: půvabný pták v nebezpečí vyhynutí

zablokování opravdu nepuglivye - a to často hraje nebyli po ruce, protože mohou snadno zachytit lidi. Nyní je největší kolonie ptáků - na Islandu, který přichází asi 4 miliony ptáků, které tvoří asi jeden milion hnízda - je v bezpečí, stejně jako v přírodních rezervacích ve Velké Británii. Avšak řada dalších ostrovů v Atlantickém oceánu, mohou být stále v nebezpečí.